Navigatie
  • Shop
  • Reisloket

Inloggen | Aanmelden

WaarBenJij.nu

Maak gratis jouw reisdagboek aan! Gratis aanmelden

Maak gratis jouw reisdagboek aan!

watch introductie videotjes

dirkenmoniekindevs

Nu in:

Was in:

Blijf op de hoogte

• Meld je aan voor de mailinglijst
  • RSS-feed
  • Bel Moniek via Hallo Buitenland.nl

Recente reisverslagen

• 18-09-2015 Weer thuis! (2)
  • 11-09-2015 Yosemite, 'ons' ... (9)
  • 31-08-2015 Van natuurparken ... (5)
  • 23-08-2015 Afscheid van New ... (7)
  • 12-08-2015 Time flies (6)

Statistieken

Dit dagboek is 7564 keer bekeken

Voorbereid op reis? check reisloket

prev next

Aantal keer bekeken 179   Aantal reacties 2   New York, Verenigde Staten
a A

Ghostbusters!

Lieve allemaal,

Dit verslag heb ik geschreven toen ik in het vliegtuig zat op weg naar El Paso, Texas. Daar ben ik nu voor een lang weekend op bezoek bij Karin en Robert! Als je denkt, El Paso ligt in hetzelfde land als New York dus daar vlieg je gewoon even heen: dan kom je bedrogen uit. De reis naar El Paso is namelijk bijna net zolang als de reis naar Amsterdam! Tijd genoeg dus om een verslag te schrijven over de afgelopen dagen in New York.

Zaterdag zijn we op pad gegaan naar Williamsburg. Dat is een – zo schrijven de reisgidsen – hele hippe wijk in Brooklyn. Over de Williamsburg Bridge liepen we vanaf Manhattan zo deze leuke wijk in. Er zitten veel eettentjes, kunst- en tweedehandswinkeltjes en andere mooie winkels. Ook zie je veel straatkunst, bijvoorbeeld mooie schilderingen op muren. Toen het een beetje begon te regen, belandden we in een leuk tentje voor een kop koffie en thee. Hier ontdekte ik dat ‘Chai Latte’ erg lekker is: dat is een mix van Chai thee en warme opgeklopte melk, met een vleugje kaneel. Heerlijk! Later kwamen we langs een soort markthal waar allerlei kunstenaars en sierradenontwerpers, hun werk te koop aanboden. Rond lunchtijd kwamen we terecht bij ‘The Meatball Shop’, een (goede) tip uit het 100% New York gidsje. Je kon daar allerlei gerechtjes bestellen met, je raad het al, gehaktballen. Dat viel bij ons erg in de smaak!
We liepen nog een eindje verder en kwamen terecht bij ‘Smorgasburg’. Voor de Rotterdamse lezers: dat is een soort Swan-market, met lekker eten en drinken en leuke (vintage) ‘hebbedingen’. Aangezien wij al vrij uitgebreid hadden geluncht, beperkten wij ons tot ijs. De zogenaamde ijssandwiches (2 cookies met ijs er tussen), waren erg in trek en we moesten er dan ook voor in de rij staan. Ze waren gelukkig wel erg lekker (en weer veel te groot…). Aan het eind van de middag namen we de boot terug naar Manhattan.

De volgende dag zijn we meegegaan met een (gratis) rondleiding door de Flatiron-buurt. Onze gids, Miriam, had al meer dan 30 jaar in die buurt gewoond en gewerkt en had er zelfs een boek over geschreven en geïllustreerd. Zij wist er dan ook erg veel over te vertellen. Over zo’n beetje elk gebouw rondom Madison Square Park, inclusief de Flatiron building, werd uitvoerig verteld, met veel leuke details. Het was een erg leuke tour door een mooie buurt. Gisteravond zijn we ook nog even in deze buurt geweest, omdat er een jazzconcert was in het park en we er daarna gingen eten. Het begint een van onze favoriete buurten te worden, die ook nog eens op kruipafstand van huis ligt.

Deze week mocht er natuurlijk ook weer gewoon gewerkt worden. Voor mij begon dat op zondagmiddag en maandag. Ik ben toen namelijk bezig geweest met het schrijven van mijn eerste noot voor Praktisch Bestuursrecht. Voor de niet-juristen onder ons: een noot is kortgezegd een tekst waarin een uitspraak van een rechter wordt samengevat en van commentaar wordt voorzien. Gelukkig kreeg ik tips en feedback van een ervaren annotator (hij is redacteur, ik redactiemedewerker), want het is nog niet zo makkelijk om een goede noot te schrijven! Als het goed is komt mijn noot nu in het eerstvolgende nummer. Voor de collega’s: het blad ligt ook bij ons in de pantry!

Maandagavond stond er nog meer leuks op het programma: een film in Bryant Park. En niet zomaar een film, maar een echte klassieker: Ghostbusters! Deze film speelt zich af in New York. Ik had deze film overigens nog nooit gezien en ik zou hem thuis waarschijnlijk niet zo gauw hebben gekeken, maar ik moet zeggen dat ik het heel leuk vond. Zeker ook met de hele sfeer eromheen! Het leek wel of heel New York was uitgelopen om de film te zien. Zo vol zat en stond het park. En er werd volop geklapt en gejuicht bij leuke of spannende stukken in de film.

Deze week heb ik ook weer twee dagen bij St. Ann’s gewerkt. Op dinsdag mocht ik voor het eerst mee naar de ‘outreach’. We reden met een volgeladen auto naar de plek waar Joyce ooit met St. Ann’s is begonnen, op de hoek (corner) van St. Ann’s avenue. Daar komt de naam dus ook vandaan. We hebben een tent opgezet en tafels geïnstalleerd. Het belangrijkste dat tijdens zo’n vier uur durende outreach gebeurt is het inwisselen van gebruikte naalden voor schone naalden, het weggeven van ‘safe sex’ materiaal en – heel wat anders – acupunctuur. Voor mij moest er wel even een knop om, want ik mocht de gratis condooms uitdelen en – natuurlijk – ook aanprijzen bij de mensen die langs liepen. Echt typisch iets voor mij! Maar het ging prima en aan het eind van de ochtend was één van de dozen al bijna leeg. Dat komt wel goed daar in de Bronx, zou ik zo zeggen! De outreach was weer een volgende bijzondere ervaring bij St. Ann’s.
Op woensdag was er ook even tijd voor wat luchtigers: tafeltennissen met verschillende deelnemers. Ze waren onder de indruk van mijn tafeltenniskunsten. Kennelijk waren de keren dat ik vroeger op de camping ‘rondom-de-tafel’ speelde, niet voor niets geweest. Eén van de deelnemers vond het volgens mij maar niets dat ik steeds van hem won. Hij was super fanatiek en wilde steeds weer een nieuw partijtje spelen, totdat we uiteindelijk (niet helemaal toevallig) gelijk eindigden.

Nu is het tijd om me klaar te gaan maken voor de eerste dag in El Paso met Karin! Ik heb er zin in, want de eerste indrukken van gisteravond waren super goed! In mijn volgende verslag schrijf ik natuurlijk meer over de avonturen hier. Hopelijk tot dan!

Veel liefs, Moniek

Reageren
Vorige bericht » « Volgende bericht

Foto's bij verslag (8)

• Gebouwen rondom Madison Square Park
  • Een nog authentieke loopbrug tussen 2 gebouwen.
  • Muurschildering in Williamsburg
  • Leuke kleuren op de muur!
  • Typisch Williamsburg, straatkunst
  • De lekkere ijssandwiches
  • Ghostbusters in Bryant Park
  • De outreach op St. Ann's Corner

Bekijk alle foto's

Reacties (2)

27 juni 2015 23:41 | Door: Ton en Yvonne.

Hallo Moniek en Dirk.

Hoeveel wijken zijn er wel niet in New York? Elke week komt er iets voorbij waar wij nog niet van gehoord hebben. Weer heel leuk dus. Moeten we nog een keer komen soms??? Klinkt erg goed.
Zo zie je maar weer waar het kamperen goed voor is geweest....tafeltennis dus!! Erg leuk hoor. Om over het uitdelen van condooms maar te zwijgen. Moniek toch. Wat een ervaringen.
Ga nu maar genieten in El Paso en wij wachten weer op een volgend verslag.

Groetjes en een dikke kus.

29 juni 2015 22:48 | Door: Karin

Leuk verhaal en foto's weer! Vooral die met de ijsjes. Ik herinner me nog de lessen die je van o.a. Gonny en Mieke hebt gehad, maar daar stond Ghostbusters als les natuurlijk niet tussen. Ik had echt niet verwacht dat je Ghostbusters nog nooit gezien had, hahaha. Waar een paar maanden NY al niet goed voor is :) Ik kijk natuurlijk uit naar het volgende verslag! Mis je nu al!